Stopp i avlopp

Stopp i avlopp – vi hjälper dig

Att drabbas av stopp i avloppet, med obehaglig lukt eller översvämning som följd, är alltid jobbigt. Hör av dig till oss om det händer så kommer vi på direkten! Våra rörmokare och VVS-tekniker har bred kunskap och kan snabbt felsöka och hitta anledningen till stoppet.

Vi åtgärdar stoppet så att ditt avlopp fungerar problemfritt igen. Att få stopp i avloppet är både äckligt och obekvämt. Vi förstår vikten av att få problemet löst så fort som möjligt. 

Kontakta oss för att få hjälp med att lösa stopp i avloppet eller med andra avloppsproblem! Ring oss på tel: 08-38 01 19 eller kontakta oss via formuläret!


Varför blir det stopp?

Det finns flera anledningar till varför man drabbats av stopp i avloppet. Oftast är det en olycklig blandning av sådant som matrester, fett, hår och liknande som inte har i avloppet att göra. Stopp kan även bero på felaktiga installationer eller föråldrade rör.

Ibland är orsaken till stopp i avloppet en kombination av en undermålig installation tillsammans med ett otillbörligt föremål som orsakar blockeringen. 

För att undvika problem med avloppet är det viktigt att man använder och underhåller det på rätt sätt. Exempelvis kan man förhindra framtida stopp genom att vara noggrann med att inte spola ner matfett i köksvasken och skaffa en mindre sil för att undvika att hår rinner ner i duschens golvbrunn.

Blir det problem är ni alltid välkomna att höra av er till oss så kommer vi så fort vi kan! 

Fem saker man inte ska spola ner

Här nedan listar vi fem saker som folk tror att man kan spola ner men som i många fall kan orsaka allvarliga problem.

Hår

Att spola ner hår är väldigt vanligt och många tror att det är helt konsekvensfritt att göra det. Hår är dock väldigt slitstarkt och bryts inte ner i vatten. Det trasslar in sig i annat material och bildar klumpar.

Tops

Tops, alltså sådana man gör rent öronen med eller använder när man sminkar sig, skall inte spolas ner i toaletten, de fastnar lätt i små sprickor och skarvar där de sedan samlar på sig andra saker, exempelvis hår.

Våtservetter

Toapapper går snabbt sönder i vatten, det gör dock inte våtservetter. De kan istället tvinna ihop sig och bilda långa rep som leder till stopp. 

Snus och cigaretter

Dessa nikotinprodukter orsakar inte nödvändigtvis några stopp, dock försämrar de vattenkvaliteten för oss alla då de släpper ut gifter som inte går att filtrera bort i reningsverken. 

Matfett

Matolja, smör och liknande skall inte hällas ner i köksvasken utan i en behållare som man sedan tar med och lämnar in till en miljöstation. Fettet kommer annars, sakta men säkert, att lägga sig som lager i dina rör för att slutligen leda till ett stopp. 

Ta hand om rören och undvik stopp

Att underhålla sina rör och och spola dem är viktigt för att de ska vara rena och fungerar bra. 

Genom att spola rören minskar man risken för stopp och förbättrar vattenflödet eftersom man avlägsnar eventuella hindrande partiklar och element. Spolning gör också att avloppssystemet för en längre livslängd då avlagringar som byggs upp kan leda till onödigt slitage. När man håller rent sina rör slipper man också äcklig lukt från gamla matrester, hudavlagringar och avföring som annars stannar och ruttnar i rören. 

Att spola rören är en investering som gör att du slipper problem i framtiden. Kontakta oss idag för att boka spolning eller för att få hjälp med stopp in avloppet!

Specialister på VVS i Stockholm - vi ser till att du får den hjälp du behöver